Unitatile de invatamant din toamna vor putea decide singure cum vor incepe anul scolar, scoala se va face cu toti copii prezenti in clasa, online sau hibrid. In acest articol v-am pregatit cele mai bune aplicatii pentru scoala online si tot ce trebuie sa stiti despre ele.
Pentru varianta online pe smartphone-uri, Laptop-uri, PC-uri sau tablete, cursurile se vor tine pe anumite aplicatii cum ar fi Zoom, Google Classroom si multe altele.
1. Google Classroom
Aceasta platforma Google ofera servicii de organizare gratuita pentru scoli, si ii ajuta pe elevi sa isi pastreze toata activitatea scolara intr-un singur loc.
Aplicatia permite studentilor sa vizualizeze termenele de predare, sa faca teme, sa posteze mesaje si multe altele in clasele virtuale create de profesorii lor.
Unele dintre avantajele sale, este ca nu implica utilizarea hartiei si ofera oportunitati copiilor de a-si exersa abilitatile la calculator.
Ce este Google Classroom?
Google Classroom este o platforma de organizare a clasei care incorporeaza principalele instrumente ale Google G Suite , astfel incat elevii sa poata accesa tot ce au nevoie pentru o clasa, inclusiv teme, proiecte de grup, fisiere si chiar Google Hangouts pentru a discuta cu profesorul sau intreaga clasa.
Poti folosi Google Classroom acasa?
Copii pot accesa Google Classroom de oriunde, inclusiv de pe telefoanele lor, descarcand aplicatia Google Classroom.
Puteti decarca aplicatia Google Classroom aici.
2. Zoom
Datorita pandemiei actuale, multi oameni se intreaba „Ce este aplicatia Zoom pentru orele online?” si cum poate fi folosita pentru invatare si intalniri online.
In 2020 (cel mai rau an imaginabil datorita pandemiei actuale) multi profesori si elevi au fost obligati sa lucreze de acasa .
Desi scolile au fost inchise, oamenii cauta alternative la predare, iar acest lucru a dus la o multime de intrebari cu privire la aplicatia Zoom.
Zoom este o aplicatie care poate fi descarcata pe computer, fie pe dispozitivul mobil.
Aplicatia Zoom are chat de grup, intalniri video, functie de partajare a ecranului , tableta virtuala sau multe altele.
Aceasta aplicatie este un instrument foarte complet, si utilizat pe scara larga mai ales in scoli.
Puteti descarca aceasta aplicatie Zoom aici.
3. Photomath
Aplicatia Photomath este destul de simpla de utilizat.
In primul rand, faceti o poza cu o problema de matematica din manualul sau testul dvs., iar aplicatia analizeaza imaginea si arata o solutie pas cu pas a problemei.
De fapt, nici macar nu trebuie sa faceti o fotografie; aplicatie scaneaza automat problema matematica odata ce este aliniata in dreptul camerei.
Scopul utilizarii acestei aplicatii, este de a va accentua abilitatile de matematica inainte de a da un test.
Ce alte caracteristici mai are aceasta aplicatie?
Aplicatia va permite de asemenea, sa introduceti probleme matematice folosind simpla dvs. tastatura numerica.
Rezultatele apar instant pe ecran pe masura ce tastati, iar acest lucru face ca aceasta aplicatie sa inlocuiasca calculatoarele obisnuite.
Cu toate acestea, nu este productiv sa depindem de un calculator inteligent pentru mai mult decat doar asistenta de indrumare; o verificare a raspunsurilor la temele de acasa.
Stapanirea matematicii impune studentilor sa inteleaga cum sa rezolve o ecuatie, asa ca doar obtinerea unui raspuns nu dovedeste nimic.
Puteti descarca aceasta aplicatie Photomath aici.
4. Skype
Skype este cel mai popular software gratuit, de conferinta video de ani buni.
In cadrul formarii conferintelor mele online, este platforma de conectare la care profesorii mei imi cer in mod normal sa ma conectez.
Numarul de studenti care se pot alatura clasei dvs. este de 50, desi este posibil sa fie marit de catre Microsoft pentru a facilita invatarea online.
Cu aceasta aplicatie puteti partaja fisiere, si arata ecranul computerului dvs. catre participanti, pentru a va sustine explicatiile cu imagini, videoclipuri si altele.
Cu skype, studentii isi pot pune intrebari si prin intermediul unui chat, sau pot avea conversatii fata in fata si pot comunica cu tine prin voce, fie de pe computer, mobil sau tableta.
Puteti descarca aplicatia Skype aici.
5. Google Hangouts
Google Hangouts este o aplicatie gratuita pentru efectuarea apelurilor gratuite, vocale sau video, precum si mesagerie text.
Pentru a efectua un apel va trebuie un cont Google, dar puteti utiliza aplicatia si fara aceasta.
Puteti invita pana la 150 de persoane la un chat Google Hangouts, desi doar 25 se pot alatura intr-o conferinta video.
Ca raspuns la focarul de Coronavirus, Google ofera, de asemenea, multe functii care sunt dedicate de obicei serviciului sau afacerilor, Google Hangouts Meet vine in ajutor, pentru ca oamenii, intreprinderile si scolile sa ramana conectate.
Acum puteti organiza intalniri de pana la 250 de participanti in mod gratuit intr-un singur apel, sa transmiteti live video pentru pana la 100.000 de persoane pe un domeniu, puteti de asemenea, sa inregistrati intalniri si sa le salvati pe Google Drive.
Acum puteti utiliza Google Hangouts prin aplicatia sa pentru iOS sau Android.
Puteti descarca gratuit aplicatia Google Hangouts aici.
6. Forest
Aceasta aplicatie este o aplicatie care te ajuta sa ramai concentrat pe durata studiului si a scapa de distrageri( notificari).
Si o face intr-un mod original si simplu: cand veti incepe sa studiati, veti planta o samanta, in timp ce nu va uitati la telefonul mobil, aceasta va cresti si va deveni un copac.
De fiecare data cand utilizati telefonul, acesta se va ofili, iar asa te va face sa lasi telefonul jos pentru cateva minute.
Pentru a descarca aplicatia Forest pentru Android apasati aici.
2. Wunderlist
Wunderlist este potrivit pentru IOS si Android.
Printre multe functii, organizati-va ziua, adaugati activitati, note, fisiere, partajati liste si sincronizati-va cu alte platforme.
Wunderlost este una dintre cele mai bune aplicatii pentru studenti.
da pentru copii este cel mai bine in perioada ceasta si cu virusu