Sari la conținut

Cele mai bune aplicații gratuite de ascultat muzică online pe dispozitive Android & iOS

aplicatii muzica offline

Descărcarea și stocarea muzicii în telefon este o chestie care ține de domeniul trecutului. În prezent, există o mulțime de aplicații gratuite atât pentru dispozitivele Android cât și iOS care îți fac viața mai ușoară și în care poți asculta orice fel de muzică preferi. Mai jos, în acest articol, am făcut o lista cu topul celor mai bune aplicații gratuite de ascultat muzică pe dispozitivele Android și iOS.

 Spotify

Aplicația Spotify dispune de una dintre cele mai mari platforme de servicii de ascultat muzică din lume, având o librărie de peste 30 milioane de melodii diferite și peste 83 de milioane de utilizatori. Aplicația este dezvoltată de o companie Suedeză și permite ascultarea muzicii gratuite cu mici restricții (precum reclame și faptul că melodiile din lista aleasă sunt redate în mod aleatoriu). Aplicația permite de asemenea căutarea melodiilor după nume, gen sau artist însă vine cu mici restricții și din acest punct de vedere în varianta gratuită.

Poți de asemenea să îți faci și un abonament de 5euro/lună, cu primele 3 luni costând doar 0.99euro/lună care, pe lângă că te scapă de restricțiile mai sus menționate permite și descărcarea și ascultarea muzicii offline (fără a fi nevoie de internet), crearea de liste personale cu melodiile preferate și încă câteva alte opțiuni.

 Aplicația Spotify poate fi descărcată atât pe dispozitivele Android(link) cât și iOS(link).

 SoundCloud

SoundCloud este o aplicație de ascultat muzică care îți oferă un nou mod de a descoperi și asculta muzică nouă. În aplicație se găsesc melodiile câtorva dintre marii artișți, însă nu acesta este scopul principal al aplicației. SoundCloud permite artiștilor independenți să își încarce gratuit muzica în serverele lor. Folosind SoundCloud o să descoperi o mulțime de melodii și artiști noi de care nu ai auzit niciodată înainte.

 Aplicația are o librărie de câteva milioane de melodii diferite, permite crearea de liste personalizate și îți face recomandări de melodii în funcție de genurile tale preferate, astfel o să descoperi întotdeauna melodii noi.

 Lispa melodiilor unora dintre artiștii cunoscuți din aplicație poate fi un motiv pentru unii să nu folosească această aplicație, însă dacă doreșți să descoperi întotdeauna melodii și artiști noi SoundCloud este cu siguranță aplicația perfectă pe care ti-o recomandăm.

 Descarcă SoundCloud atât pe Android(link) cât și pe iOS(link)

 Pandora

Pandora este o aplicație de ascultat muzică pe dispozitivele Android și iOS care seamănă cu un radio. Introdu numele unui artist, al unei melodii sau al unui gen muzical și aplicația va creea o stație de ascultat muzică doar pentru tine. Cu cât asculți mai multă muzică și dai mai multe note, melodiile recomandate o să fie mai pe placul tău.

 Aplicația permite ascultarea muzicii în mod gratuit însă necesită crearea unui cont de utilizator. În varianta gratuită a aplicației apar reclame(pentru a sprijini dezvoltatorii aplicației), iar numarul trecerilor la melodia următoare și repetarea melodiei care cânta este limitat zilnic.

 Aplicația are și un abonament lunar numit Pandora Plus Plan (5euro/lună) care vine cu beneficii precum crearea a 4 stații personalizate cu melodii ce pot fi ascultate fără a avea nevoie de internet, un număr nelimitat de treceri la melodia următoare sau repetare a melodiei și fără reclame.

 Aplicația Pandora se găsește  pe dispozitivele Android(link).

 YouTube Music

O aplicație apărută după ce YouTube Red a fost înlocuit de YouTube Premium și YouTube Music. Spre deosebire de varianta Premium, YouTube Music este o aplicație creată în mod special pentru ascultarea muzicii.

 Aplicația se aseamănă foarte mult cu Spotify, permite căutarea melodiilor după nume, artist sau gen,  crearea de liste de melodii s.a.m.d. Un avantaj pe care îl are fața de aplicația Spotify este că YouTube Music dispune de baza de date a YouTube-ului și de motorul de căutare a celor de la Google, astfel permite căutarea melodiilor după versuri, sau chiar descrierea melodiilor.

 YouTube Music are atât o variantă gratuită (care se comportă la fel ca aplicația YouTube, fiind sponsorizată de reclame), cât și una contra cost numită Youtube Music Premium(22RON/lună) care îți oferă o mulțime de beneficii precum ascultarea melodiilor cu ecranul blocat sau în fundalul altor aplicații, ascultarea offline fără acces la internet. De asemenea, dacă ești un consumator avid de conținut audio și video, poți opta pentru YouTube Premium (26RON/luna), care include toate funcțiile YouTube Music Premium însă aduce cu ea și redarea de videoclipuri offline. Vezi articolul acesta pentru mai multe detalii.

 Verifică serviciile YouTube Music atât pe Android(link) cât și pe iOS(link)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *