Google Maps este o aplicație extraordinară atunci când avem nevoie de GPS pentru a ne orienta, fie că e vorba de o vacanță, sau o plimbare printr-un oraș nu foarte cunoscut.
Însă, în situația în care vă găsiți într-o zonă cu semnal slab sau fără posibilitatea de a vă conecta la internet, există din fericire o mulțime de aplicații de navigare care funcționează perfect fără conexiunea la internet.
Iată, deci, o listă cu cele mai bune aplicații offline de GPS pentru Android sau iOS în 2022:
Google Maps Offline
Prima pe listă este aplicația care vine preinstalată pe toate telefoanele Android, Google Maps. Probabil, cea mai puțin folosită funcție a acestei aplicații este cea de hărți offline.
Google Maps permite downloadarea unei zone de interes folosind o conexiune la internet și salvarea acesteia fie pe dispozitiv, fie pe un card SD, pentru a putea fi folosită mai târziu după preferință.
Folosind această metodă, puteți verifică mai târziu când vă găsiți într-o situație în care nu aveți acces la internet informații precum transportul public dintr-o zonă, intervalele orale de circulație sau cum să vă deplasați dintr-o zonă în alta folosind aceste mijloace de transport, lucruri importante de altfel când va găsiți într-o țară străină.
Un lucru de reținut este că, hărțile salvate prin această metodă expiră după 30 de zile.
Sygic GPS Navigation & Maps Offline
Luându-și datele de la TomTom și alte servicii de hărți, Sygic este o aplicație de navigare foarte populară printre șoferi care oferă posibilitatea de a vizualiza hărți 3D offline.
Hărțile offline oferă o multitudine de informații foarte folositoare precum restricțiile de viteză din zona respectivă și un asistent care te ajută să alegi banda de circulație corectă – din nou, un lucru foarte folositor pentru șofatul într-o țară străină.
Aplicația oferă de asemenea un sistem de ghidare GPS prin voce cu indicații precise și nume de străzi, toate disponibile în versiunea offline. Pentru pietoni, Sygic oferă indicații de orientare și o multitudine de atracții turistice marcate pe hartă.
HERE WeGo Offline
Fiind unul dintre cei mai mari competitori ai Google Maps, Here WeGo este un navigator offline extrem de popular printre turiștii internaționali cu conexiune limitată la internet.
Această aplicație permite downloadarea și folosirea offline a hărților a peste 100 de țări din toată lumea și utilizatorii beneficiază de un asistent de navigare prin voce fără să fie nevoie deloc de semnal sau conexiune la internet.
Multitudinea de servicii și interfața prietenoasă au făcut aplicația Here WeGo să fie cea mai populară dintre toate aplicațiile de hărți offline de pe Magazin Play.
De altfel, aplicația deține informații despre transportul a peste 1300 orașe din întreaga lume, oferind detalii de la orarul și prețurile biletelor de autobuz/metrou până la tarifele firmelor de taxi din zonă.
Pentru motocicliști, aplicația oferă o hartă a formelor de relief din zona, și explicații despre cât de liniștită sau agitată va fi parcurgerea unui traseu cu motocicleta.
Maps.me
Construită după datele OpenStreetMap, Maps.me este o aplicație de navigare offline gratuită, fără niciun fel de restricție de download. Maps.me dispune de o multitudine de hărți optimizate, asistență pentru șoferi, pietoni, informații despre transportul public și piste de bicicliști.
Aplicația dispune de asemenea de un sistem de ghidare spre punctele de interes(POI) din jur, pentru o orientare mai ușoară, rute pentru alpiniști și nu în ultimul rând, atracții locale, lucru care lipsește altor hărți comerciale.
OsmAnd Offline Mobile Maps & Navigation
Un rezultat al colaborării dintre două platforme OpenSource – OpenStreetMap și Wikipedia, aplicația OsmAnd permite descărcarea gratuită a 7 hărți, acestea putând fi folosite offline. În funcție de nevoie și de spațiu de stocare al dispozitivului tău, poți alege dintre hărți complete sau dintre cele care conțin doar harta rutieră a unui oraș.
Cele mai potrivite când vine vorba de activitățile în aer liber, hărțile offline oferite de OsmAnd conțin toate informațiile necesare plecând de la numărul de pași, rute de alpinism până la benzi de biciclete etc.
Fiind un proiect OpenSource, aplicația permite de asemenea contribuirea fiecăruia, fie că este vorba de raportarea unei erori sau adăugarea unor noi puncte de interes și uploadarea lor când vei avea acces la internet din nou.
Ați folosit aplicații de hărți offline recent? Aveți una care nu se află pe lista noastră? Dacă da, lăsați un răspuns mai jos în secțiunea de comentarii.