Sari la conținut

Cel mai bun antivirus pentru Android în 2024

antivirus android

Doriți să vă protejați telefonul Android cu un antivirus gratis și bun? Iată câteva aplicații de securitate, care protejează eficient dispozitivul și elimină eventualele amenințări, astfel puteți să alegeți să instalați pe telefon cel mai bun antivirus Android gratuit 2023.

Dar mai întâi, este cu adevărat necesar un antivirus pentru telefon Android? Sau sunt doar niște aplicații inutile care îngreunează funcționarea telefonului și consumă bateria mai repede?

Părerile sunt împărțite: unele persoane cred că un antivirus Android este absolut inutil, iar alte persoane cred că este o necesitate stringentă.

Adevărul este undeva pe la mijloc. Decizia de a instala sau nu un antivirus pe dispozitive Android depinde doar de modul de folosire al dispozitivului.

Sistemul de operare Android nu se poate infecta cu viruși așa cum se întâmplă cu Windows, de exemplu navigând pe site-uri infectate sau deschizând atașamentul unui e-mail. Nici un software nu se poate instala pe Android fără acordul utilizatorului, deci, în alte cuvinte, suntem noi cei care infectăm sistemul cu malware descărcând și instalând aplicații pe telefon.

Dacă utilizați telefonul Android fără să instalați aplicații, atunci antivirusul este inutil. Dacă se instalează aplicații doar de pe Magazin Google Play, în acest caz riscurile de infecție cu malware sunt mici pentru că aplicațiile de pe Magazin Play sunt verificate foarte bine înainte să fie incluse, deci foarte rar ați putea să nimeriți o aplicație care conține malware. Din păcate, aplicații cu malware sunt tot mai des descoperite și pe Magazin Play.

Riscurile de infecție cu malware sunt foarte mari atunci când instalați aplicații din surse neverificate pentru că acestea pot conține malware. Deci când instalați aplicația pe telefon puteți să instalați și malware. Dacă obișnuiți să instalați aplicații din surse necunoscute, altele decât cele care se găsesc pe magazinele oficiale, atunci este indicat să instalați un antivirus Android care poate să detecteze și să blocheze aplicațiile care conțin malware.

Mai jos găsiți o listă cu cele mai bune aplicații antivirus Android gratis, astfel puteți să o alegeți pe cea care vi se pare mai utilă.

Cel mai bun antivirus Android gratuit 2023, Bitdefender Free

Primul antivirus Android gratuit din această listă este Bitdefender Antivirus Free, dezvoltat de o companie românească, care poate să vă protejeze telefonul de virus, malware, spyware și alte amenințări.

De mai mulți ani, Bitdefender ocupă cele mai bune locuri în testele antivirus AV-Test și AV-Comparatives și în 2015, 2016 și 2017 a fost ales cel mai bun antivirus Android.

Pe lângă faptul că este foarte eficient la detectarea și eliminarea aplicațiilor malware, Bitdefender este și aplicația de securitate care are cel mai mic impact asupra resurselor telefonului și asupra bateriei.

În versiunea gratuită, Bitdefender oferă doar o foarte bună protecție împotriva amenințărilor, dar dacă doriți există și o versiune PREMIUM, care oferă unele funcții utile, cum ar fi VPN, blocare aplicații cu parolă, securitate în timpul navigării pe internet și antifurt. Link pentru download Bitdefender Antivirus Free de pe Magazin Google Play.

Antivirus gratis Android, Kaspersky Mobile Free

Un alt antivirus gratis pentru telefon Android care oferă o protecție bună împotriva aplicațiilor malware este Kaspersky Mobile Free.

Kaspersky Mobile reușește foarte ușor să detecteze și să elimine de pe telefon virus, malware, spyware și trojan, datorită unui motor de scanare puternic și în testele independente AV-TEST și AV-Comparatives se situează mereu în topul celor mai bune aplicații de securitate.

Pe lângă protecția antivirus, Kaspersky Mobile oferă și unele funcții utile, cum ar fi blocarea aplicațiilor cu parola, localizarea telefonului în cazul în care este pierdut sau furat, blocarea apelurilor nedorite și filtrarea site-urilor web periculoase în timpul navigării pe internet. Link pentru download Kaspersky Mobile.

Antivirus gratuit pentru telefon Android, Avast Mobile Security

Una dintre cele mai populare aplicații de securitate este Avast Mobile, un antivirus gratis pentru telefon și tabletă Android, care reușește să protejeze foarte bine dispozitivul împotriva aplicațiilor care conțin malware.

Este gratuit datorită publicității, care nu este excesivă sau deranjantă, dar dacă doriți să eliminați publicitatea din interfața aplicație puteți să cumpărați versiunea PRO, care pune la dispoziție și unele funcții în plus.

Versiunea gratuită, pe lângă scanarea clasică și protecția împotriva aplicațiilor rău intenționate, oferă si blocarea apelurilor nedorite, un firewall (doar pentru dispozitive cu root), VPN și un sistem antifurt care vă permite să localizați telefonul pierdut sau furat și să-l blocați de la distanță prin internet. Link pentru download Avast Mobile Security de pe Google Play.

AVL, un antivirus gratis pentru telefon Android simplu de utilizat

Mai puțin cunoscută de către utilizatori, aplicația antivirus AVL merită o atenție deosebită nu numai pentru că este gratis, ci și pentru că a obținut rezultate de protecție deosebit de bune în testele laboratorului independent AV-TEST.

Odată instalat pe telefon antivirusul AVL nu consumă multe resurse, deci nu îngreunează funcționarea și nu consumă bateria.

Pe lângă protecția în timp real, AVL oferă și o funcție anti-phishing, care blochează în timpul navigării pe internet site-urile periculoase. În plus, puteți să blocați apelurile nedorite. Este un antivirus android foarte recomandat. Link pentru download AVL de pe Google Play.

Sophos Mobile Security, una dintre cele mai bune aplicații antivirus gratis

Un alt antivirus Android gratuit și bun, care în ultimele teste efectuate de către specialiștii de la AV-Test a ocupat întotdeauna un loc fruntaș, este Sophos Mobile Security, dezvoltat de o companie britanică.

Sophos oferă gratuit și fără publicitate numeroase funcții de protecție, printre care o bună protecție împotriva virușilor, blochează site-urile web infectate sau cu conținut periculos și controlează siguranța rețelelor Wi-Fi la care vă conectați.

În plus, Sophos mai pune la dispoziție unele opțiuni utile, cum ar fi blocarea telefonului și ștergerea de la distanță a datelor în cazul furtului, puteți să protejați cu parolă aplicațiile instalate pe telefon, blochează apelurile și mesajele nedorite și ține sub control aplicațiile care consumă cel mai mult datele mobile și bateria. Link pentru instalare de pe Magazin Play.

Go Security, antivirus Android gratuit cu protecție în timp real

Go Security este un antivirus pentru telefon Android care oferă protecție în timp real, astfel blochează aplicațiile cu malware înainte ca acestea să se instaleze pe dispozitiv.

Pe lângă funcțiile de securitate, Go Security oferă și alte opțiuni utile, cum ar fi AppLock, o opțiune care vă permite să blocați cu parolă aplicațiile instalate pe telefon și Junk Cleaner, o funcție care vă permite să eliminați fișiere inutile și să eliberați spațiu pe telefon.

O altă opțiune utilă este ”Phone Alarm”, care dacă este activată declanșează o alarmă atunci când cineva mută telefonul fără permisiunea voastră.

Go Security este un antivirus gratis, dar în interfață are reclame de publicitate destul de deranjante. Dacă doriți puteți să eliminați publicitatea cumpărând versiunea contra cost, care oferă și unele opțiuni în plus.

Dacă doriți să instalați acest antivirus gratuit pe telefon de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Dr.Web Light, un antivirus Android gratis care nu îngreunează sistemul

Dr.Web Light este un alt antivirus bun și gratuit, capabil să protejeze telefonul de malware și viruși.

Această aplicație include o tehnologie euristică, numită Origins Tracing, care permite să identifice aplicațiile suspecte care nu au fost identificate oficial ca malware.

După descărcarea și instalarea antivirusului, la prima rulare acceptați condițiile de utilizare, apoi actualizați baza de date cu definițiile anti-malware.

După actualizare începeți o verificare completă a telefonului. Verificarea poate dura și câteva minute, în funcție de cantitatea de date prezentă pe dispozitiv.

După această primă verificare, Dr. Web va monitoriza constant sistemul, blocând aplicațiile rău intenționate descărcate de pe internet.

Dr.Web Light nu pune la dispoziție prea multe opțiuni, practic doar protejează sistemul, dar în schimb nu are un impact mare asupra telefonului, deci nu-i îngreunează buna funcționare și nu consumă bateria.

Ca să instalați Dr.Web Light de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Safe Security : aplicație antivirus gratis care protejează eficient telefonul Android

Dacă sunteți în căutarea unui antivirus gratis pentru telefon, puteți să încercați Safe Security  (în trecut se numea 360 Security), una dintre cele mai bune aplicații de securitate pentru Android, care protejează eficient telefonul și tableta de malware sau orice altă amenințare.

În prezent, Safe Security este una dintre cele mai descărcate aplicații antivirus gratis Android, iar procentul de utilizatori care i-au dat feedback pozitiv este aproape total. Din aproape 17 milioane de evaluări are o medie de 4,6 stele din 5.

Pe lângă o protecție antivirus eficientă, Safe Security oferă mai multe caracteristici utile, astfel încât să fie una dintre cele mai complete aplicații de securitate.

Motorul de scanare antivirus este foarte puternic și pe lângă faptul că detectează și elimină virus și malware, Safe Security oferă și protecție în timp real, astfel blochează amenințările înainte ca acestea să ajungă pe dispozitiv.

Analiza pentru detectarea amenințărilor se poate face separat pentru fișiere, aplicații sau card de memorie.

Când analiza este terminată, aplicația Safe Security listează toate problemele de securitate găsite și vă sugerează ceea ce trebuie să faceți ca să le eliminați definitiv.

Safe Security oferă o funcție care verifică securitatea rețelelor Wi-Fi la care vă conectați, astfel vă indică dacă rețeaua este sigură, dar și câte dispozitive sunt conectate în acel moment la rețea.

Pentru protecția intimității când navigați pe internet, Safe Security oferă și un browser securizat, astfel site-urile sunt verificate înainte să le accesați, iar la ieșire toate datele referitoare la navigarea pe internet (cookie, cronologia site-urilor vizitate, etc.) sunt șterse definitiv.

Safe Security mai pune la dispoziție unele instrumente care ajută la accelerarea funcționării telefonului, de exemplu un manager de aplicații cu care puteți să opriți aplicațiile care supraîncălzesc telefonul sau să opriți aplicațiile care consumă bateria.

O altă caracteristică utilă este eliberarea spațiului pe telefon, astfel Safe Security analizează conținutul salvat pe telefon și vă sugerează care fișiere inutile puteți să eliminați și cu ajutorul unui manager de aplicații puteți să dezinstalați aplicațiile furnizând și anumite informații despre aplicația pe care doriți să o eliminați, cum ar fi mărimea sau data instalării.

Cu Safe Security puteți să blocați cu parolă anumite aplicații instalate pe telefon, astfel puteți să limitați accesul persoanelor care vă controlează (pe ascuns) telefonul.

În plus, dacă cineva introduce greșit de două ori parola, aplicația îi face o poză cu camera frontală, astfel o să știți și cine dorește să vă spioneze telefonul.

Dacă doriți să blocați anumite numere de telefon care vă deranjează cu apeluri și/sau mesaje SMS nedorite, Safe Security pune la dispoziție și un instrument cu care puteți să creați o listă neagră a numerelor de la care nu mai doriți să primiți apeluri sau mesaje.

Numerele de telefon pot fi introduse în lista de blocare automat din agendă sau manual.

Interfața grafică este elegantă și intuitivă, complet tradusă în limba română, astfel imediat se înțelege cum se utilizează funcțiile puse la dispoziție.

Safe Security este o aplicație antivirus gratis care merită încercată, cu cele mai numeroase instrumente de securitate și utile puse la dispoziție. Nici o altă aplicație de securitate nu oferă gratuit toate aceste instrumente și caracteristici.

Din păcate publicitatea este prezentă în doze masive, dar dacă aplicația vă place și doriți să scăpați de reclamele din interfață, puteți să cumpărați un abonament la versiunea premium, care oferă și alte opțiuni în plus.

Antivirusul Safe Security se poate instala pe telefon sau tabletă Android din Magazinul Google Play apăsând pe acest link.

AhnLab V3 Mobile Security, un antivirus gratuit bun și eficace

Chiar dacă numele său este mai puțin cunoscut decât cel al aplicațiilor antivirus Android analizate mai sus, vă sfătuiesc să luați în considerare și AhnLab V3 Mobile Security, care în ultimele teste comparative a obținut rezultate cu adevărat impresionante.

Chiar dacă în acest moment acest antivirus nu este disponibil în limba română,  eficacitatea și funcțiile disponibile gratuit (antimalware și protecția datelor personale) îl fac o soluție cu adevărat interesantă.

Antivirusul AhnLab V3 Mobile Security oferă protecție în timp real, nu are nevoie de multe resurse hardware ca să funcționeze bine, deci nu îngreunează buna funcționare a telefonului și nu consumă bateria.

Gratuit, AhnLab V3 Mobile Security oferă protecția antivirus și protecția datelor personale, alte opțiuni, cum ar fi blocarea apelurilor nedorite, sau blocarea aplicațiilor cu parolă sunt contra cost.

Ca să instalați aplicația antivirus AhnLab V3 Mobile Security de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *