Sari la conținut

Cum să instalezi aplicații incompatibile sau nedisponibile în regiunea ta pe dispozitivul tău Android

instalare aplicații Android nedisponibile

Dacă ești în căutarea unui joc sau a unui serviciu nou de streaming, uneori s-ar putea să fii dezamăgit și să descoperi că acestea fie nu sunt disponibile în regiunea ta, fie apar ca nefiind compatibile cu dispozitivul pe care îl deții. Ei bine, în acest tutorial noi vă oferim două soluții pentru aceste probleme:  VPN sau  fișier APK.

Ce este un VPN?

Un VPN, sau virtual private network (rețea virtuală privată) este un program care extinde o rețea privată peste o rețea publică precum internetul, astfel, permițând unui dispozitiv precum un telefon, tabletă sau calculator să trimită și să primească date peste rețele publice sau comune ca și cum acestea ar fi private, dar, în același timp beneficiază și de securitatea oferită de rețeaua privată. Avantajele unui VPN sunt acelea că te ajută să îți protejezi datele personale și în același timp îți permite să îți setezi conexiunea la internet ca și cum ai fi conectat la o rețea de oriunde din lume.

Ce este un fișier APK?

Un APK, sau Android Package este formatul pe care sistemul de operare Android îl folosește pentru distribuirea și instalarea aplicațiilor mobile, a jocurilor și a celorlalte programe folosite de acesta. Pe scurt, acesta este echivalentul unui fișier executabil pe Windows, care permite instalarea manuală a unei aplicații, fără a ne folosi de Magazin Play.

Înainte să începem acest tutorial, am dori să precizăm că este important de menționat faptul că deși VPN-ul sau aplicațiile APK pot fi folositoare în majoritatea situațiilor, ele nu o să rezolve întotdeauna problema. Uneori, anumite aplicații sunt pur și simplu incompatibile cu dispozitivul folosit, indiferent de metodele încercate. De asemenea, aplicațiile APK pot fi periculoase pentru dispozitiv dacă nu sunt descărcate de pe site-uri sigure. 

Folosirea unui VPN:

Cei mai experimentați dintre voi probabil deja știu că poți folosi un VPN pentru a îți schimba locația, asta permițând uneori să păcălești Magazin Play. Și întradevăr, această soluție este folositoare.Există o mulțime de VPN-uri pe care le puteți folosi, unele mai bune ca altele, însă pentru exemplu nostru, noi am ales TunnelBear(link).

TunnelBear permite nu doar schimbarea locației și protejarea datelor personale, dar , în anumite situații, ajută și la instalarea aplicațiilor care în mod normal apar ca fiind incompatibile cu dispozitivul dumneavoastră. De asemenea, după creerea unui cont, TunnelBear vă oferă 500MB de date de trafic gratuite lunar plus alte metode de a obține date gratuit, având și posibilitatea de a trece la un pachet premium. Iată pașii care trebuiesc urmați când folosiți TunnelBear:

  1. Descărcați aplicația TunnelBear(link)
  2. Lansați aplicația și creați-vă un cont
  3. Odată intrați în aplicație, o să vedeți o hartă a lumii cu diferite tuneluri la care vă puteți conecta. Tot ce trebuie să faceți este să dați click pe tunelul dorit și să oferiți aplicației permisiunea de conectare atunci când aceasta vă este cerută.
  4. După ce v-ați conectat la rețeaua din țară dorită, tot ce rămâne de făcut este să mergeți să descărcați aplicația dorită din Magazinul Play.

 

De menționat este că, în cazul serviciilor precum Netflix, VPN-ul trebuie ținut pornit pentru a vizualiza conținutul dorit.

În cazul în care aplicația dorită apare încă ca fiind nedisponibilă, puteți curăța datele cache ale Magazinului Play accesând din meniul telefonului Setări > Aplicații > Google Play Store > Curățare date cache.

Descărcarea unui fișier APK:

Folosind această metodă poate fi mai ușor decât folosirea unui VPN, deoarece tot ce trebuie să faceți este să descărcați fișierul APK de pe un site precum APK Downloader(link) și să copiați linkul URL al aplicației dorite din Magazin Play. De pe telefonul Android puteți face asta folosind butonul de Share(Distribuire) pentru aplicația dorită. Iată pașii care trebuiesc urmați:

  1. Copiați linkul URL al aplicației dorite
  2. Lipiți linkul pe site-ul APK Downloader(link).
  3. Descărcați fișierul APK al aplicației dorite și instalați aplicația.

Dacă aplicația dorită nu există pe APK Downloader sau încă nu funcționează, puteți încerca și alte site-uri precum APK Mirror(link).

Sperăm că tutorialul acesta v-a fost de folos. Spuneți-ne în secțiunea de comentarii ce aplicații ați descărcat sau doriți să descărcați folosind aceste metode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *