Sari la conținut

Cum să îți deblochezi telefonul sau tableta Android dacă ți-ai uitat codul de siguranță sau parola?

Cum sa iti deblochezi telefonul android daca ti-ai uitat parola

Există numeroase metode prin care să îți deblochezi telefonul sau tableta Android dacă ți-ai uitat codul de siguranță sau parola; deși unele dintre ele este posibil să funcționeze doar pe versiuni mai noi sau mai vechi ale sistemului Android. Iată mai jos o listă cu aceste metode:

Find My Device (Android 2.3 +)

Find My Device funcționează pentru toate versiunile Android de la Android 2.3 până în prezent și este cea mai simplă și cea mai ușoară metodă prin care îți poți recupera accesul pe dispozitivul tău Android în cazul în care ți-ai uitat parola sau codul de siguranță. Atât timp cât eșți logat într-un cont Google pe dispozitivul pe care încerci să-l deblochezi, tot ce trebuie să faci este să accesezi serviciul Google pentru “Găsește-mi dispozitivul”, să te loghezi în contul Google pe care eșți logat și pe dispozitivul Android, să selectezi dispozitivul respectiv și apoi să apeși “Lock”(sau Blocare). După ce ai urmat toți pașii de mai sus, o să fie nevoie să selectezi o nouă parolă pentru dispozitivul tău. Asta e tot! Ai iar acces la telefonul sau tableta ta Android.

Poți folosi această metodă și dacă ți-ai pierdut telefonul Android și vrei să îl recuperezi. Odată cu schimbarea codului de blocare al telefonului, poți afișa pe ecran un mesaj și un număr de telefon astfel încât persoana care ți-a găsit telefonul să te poată contacta.

Smart Lock (Android 5.0 +)

Versiunile mai noi ale sistemului Android permit mai multe metode de securizare a dispozitivelor Android cu ajutorul contului Google decât cele vechi, prin intermediul funcției Smart Lock. Smart Lock îți permite să îți setezi în prealabil dispozitivul Android să se deblocheze automat în anumite circumstanțe, precum conectarea la rețeaua Wi-Fi de acasă. Astfel, când îți uiți parola sau codul de siguranță tot ce trebuie să faci este să mergi acasă.

Există mai multe astfel de metode prin care îți poți faci dispozitivele Android să se deblocheze automat cu ajutorul funcției Smart Lock.

Opțiuni de securitate terță parte

Unii producători își instalează propriile aplicații de securitate care te pot ajută să îți deblochezi dispozitivul Android mai ușor, precum aplicația Find My Mobile instalată de cei de la Samsung. Aceste aplicații îți oferă o mulțime de soluții ușoare prin care să îți deblochezi dispozitivul dacă ai uitat parola sau codul de deblocare, însă, la fel ca Smart Lock, necesită setarea în prealabil.

Dacă ai setat deja o astfel de metodă de securitate, tot ce trebuie să faci este să accesezi pagina web corespunzătoare.

Cu ajutorul contului Google (Android 4.4 – )

Această metodă funcționează doar pentru dispozitivele care au Android 4.4 sau mai vechi, și presupune urmarea câtorva pași:

  1. Încearcă să îți deblochezi dispozitivul introducând de 5 ori un cod de deblocare.
  2. După cea dea 5-a încercare, în partea de jos a ecranului o să apară o notificare cu mesajul “Am uitat parolă” pe care trebuie să dai click.
  3. Loghează-te în contul Google
  4. Odată logat în contul Google, o să poți alege un nou cod de siguranță, model de deblocare sau orice altă metodă de siguranță preferată.

Revenirea la setările din fabrică

Ultima metodă prin care îți poți recupera dispozitivul Android dacă ți-ai uitat parola este revenirea la setările din fabrică. Atenție însă, pentru că prin această metodă toate datele de pe dispozitivul Android o să fie pierdute, deci recomandăm folosirea acestei metode doar dacă toate cele de mai sus nu au funcționat.

Cea mai ușoară metodă de revenire la setările din fabrică este prin “Găsește-mi dispozitivul” cu ajutorul contului Google. De pe site ai opțiunea să faceți o resetare totală a datelor de pe dispozitiv.

Dacă dispozitivul nu este conectat la un cont Google, se poate face și revenirea manuală la setările din fabrică. Deși diferă de la o marcă de dispozitive Android la alta, de obicei această metodă presupune să ții apăsat simultan pe butonul de oprire/pornire și pe butonul de volum atunci când dispozitivul este stins.

Pentru mai multe detalii privind  revenirea la setările din fabrică citiți acest articol.

 

Cunoști o altă metodă prin care poți trece de codul de deblocare al dispozitivul Android pe care nu am menționat-o în articol? Ai reușit să îți deblochezi dispozitivul Android folosind una dintre metodele propuse de noi? Spune-ne mai jos în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *