Sari la conținut

Cum să îți folosești telefonul Android ca o rețea HotSpot Wi-Fi

Hotspot Wi-Fi

Se întâmplă ca uneori să aveți nevoie să vă folosiți laptopul pentru diverse activități, însă să nu fiți acasă sau la birou, astfel că nu dispuneți de internet sau o rețea Wi-Fi pe care o puteți folosi? Soluția este una simplă: puteți să vă folosiți telefonul Android pe post de router wireless și să faceți astfel un transfer de date de pe telefon pe laptopul/calculatorul dumneavoastră sau chiar pe telefonul unui prieten care nu dispune de internet.

Majoritatea telefonelor inteligente din zilele noastre au capacitatea de a functiona pe post de rețea Wi-Fi – capabile să transfere date altor dispozitive. Deși  metoda diferă puțin de la un model de dispozitive la altul, în principiu aceasta este foarte ușor de folosit. Pentru a folosi această metodă trebuie să urmați următorii pași:

Mergeți în meniul Setări > Rețea și Internet > Hotspot mobil și tethering al dispozitivului dumneavoastră.

În meniul Hotspot  și tethering, o să găsiți mai multe opțiuni, printre care și Hotspot Wi-Fi.

Cum să setezi HotSpot Wi-Fi Mobil

Este foarte simplu să setați o rețea HotSpot Mobil. Din meniul anterior, selectați opțiunea “Configurați hotspotul Wi-Fi”. După ce ați apăsat pe această, o să va apară un meniu cu niște setări deja prestabilite (un nume de rețea și parolă) care pot fi folosite pentru conectare. Însă, dacă doriți, vă puteți personaliza rețeaua Wi-Fi folosind un nume de utilizator și o parolă la alegere. După ce ați setat numele și parola dorită, apăsați pe butonul “Salvați”. Acum că rețeaua este configurată, tot ce rămâne de făcut este să  activați HotSpot Wi-Fi dând click pe acesta și vă puteți conecta oricând de pe alte dispozitive, căutând rețeaua după numele setat.

Este de reținut faptul că paginile web accesate de pe laptop sau calculator consumă mai multe date mobile decât cele de pe un telefon mobil, astfel, dacă nu aveți un plan de date mobile nelimitat, vă recomandăm să va monitorizați consumul de date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *