Sari la conținut

Programe de descărcat muzică gratis pe laptop sau PC Windows 2024

program de descarcat muzica

Dacă pasiunea voastră este muzica, atunci foarte probabil vă întrebați cum se descarcă muzică gratis și repede pe PC.

Ca să faceți acest lucru, este nevoie să instalați pe computer sau laptop un program de descărcat muzică gratis, care permite descărcarea melodiilor rapid în format MP3.

Care este cel mai bun program de descărcat muzică?

Greu de spus, pentru că fiecare program are opțiuni diferite, multe sunt specializate în genuri muzicale diferite și din acestă cauză un software poate fi preferat și considerat mai bun de către anumiți utilizatori, în timp ce alți utilizatori nici măcar nu îl iau în considerare.

Iată o listă cu cele mai bune programe de descărcat muzică gratis, astfel puteți să alegeți programul care vă place cel mai mult și bineînțeles, care vă găsește melodiile preferate și le descarcă repede pe laptop sau calculator.

Songr, cel mai bun program de descărcat muzică gratis

Cel mai bun program de descărcat muzică gratis, după părerea mea, este Songr, un software care permite căutarea, ascultarea în streaming și descărcarea melodiilor pe laptop sau calculator în format MP3.

Cu Songr puteți să găsiți orice melodie doriți, chiar și muzică veche, clasică, muzică populară românească sau manele.

Descărcarea se face foarte repede și melodiile sunt de calitate bună, chiar cu un bitrate de 320 Kbps.

Cum se descarcă muzică gratis cu Songr?

Folosirea este foarte simplă: după ce descărcați și instalați programul pe PC, la deschidere se prezintă cu o interfață simplă și ușor de înțeles, în care aveți un motor de căutare situat în partea de sus unde trebuie să scrieți titlul melodiei, versurile sau numele artistului.

Apăsați ”Enter” pe tastatura computerului și imediat Songr va alcătui o listă cu melodiile găsite online pe diferite servicii de streaming, cum ar fi Dilandau.me, Poiskm.org, Soubory.com și multe altele.

Ca să descărcați melodia preferată trebuie doar să selectați titlul, apoi cu un click dreapta deschideți un meniu în care aveți opțiunea de ascultare în streaming cu playerul audio vostru preferat sau să descărcați imediat melodia pe PC.

Download-ul este în general rapid, dar depinde și pe care site a găsit melodia, astfel unele melodii pot fi descărcate mai rapid și altele mai lent.

Songr este compatibil cu orice versiune de Windows, este disponibilă și o versiune portabilă (care nu are nevoie de instalare pe PC ca să funcționeze), iar pentru download faceți click aici.

Descarcă muzică gratis pe laptop sau PC cu MP3jam

Cine caută un program de descărcat muzică gratis pe laptop sau PC Windows poate să încerce MP3jam.

MP3jam este foarte asemănător cu Songr în ceea ce privește utilizarea: după instalare deschideți programul și cu ajutorul motorului de căutare integrat puteți să găsiți și să descărcați orice melodie în format MP3.

Căutarea melodiilor se poate face tastând în bara de căutare titlul sau numele artistului.

Toate melodiile pot fi ascultate înainte de download, astfel vă dați seama dacă melodia este de calitate.

Downloadul melodiilor este foarte rapid și programul reușește să găsească orice gen de muzică, chiar și muzică populară românească, manele sau muzică rară.

Din păcate MP3jam în versiunea gratuită permite să descărcați rapid 3 melodii, apoi câte una din 5 în 5 minute.

Dacă doriți să înlăturați acestă limită, puteți achiziționa versiunea contra cost.

Pentru download și instalare MP3jam faceți click aici.

Free Music Downloader, un program de descărcat muzică simplu de utilizat

Free Music Downloader, cunoscut și cu numele Lacey, este unul dintre cele mai bune programe de descărcat muzică gratis.

Acest software gratuit permite download-ul melodiilor foarte repede și găsește orice fel de melodie, începând cu muzica clasică și terminând cu cele mai noi melodii apărute.

Găsește cu ușurință și muzică românească, populară sau manele.

Programul se prezintă cu o interfață grafică foarte simplă și dintr-o privire se înțelege imediat cum funcționează download-ul melodiilor.

Practic trebuie să scrieți în câmpul de căutare titlul melodiei și să apăsați pe tastatură ”Enter” sau să faceți click pe ”Search” care se găsește lângă motorul de căutare.

Imediat programul va căuta melodia aleasă de voi pe diferite servicii de streaming de muzică (Last.FM, iPleer.Fm Grooveshark, Plesnik.su, Sogou, VKontakte, SoundCloud și multe altele) și va crea o listă cu toate melodiile găsite.

Ca să descărcați melodiile trebuie să doar să faceți dublu click pe titlul din listă, apoi în panoul ”Downloads” situat în partea din stânga puteți să ascultați melodiile descărcate.

Melodiile, dacă doriți, se pot asculta înainte de download ca să puteți verifica dacă sunt de calitatea dorită, dar în general majoritatea au calitate ”CD Quality”.

Free Music Downloader este un program portabil, adică nu se instalează pe computer. Practic descărcați o arhivă ZIP și extrageți unde doriți pe calculator fișierul Lacey.exe. Ca să deschideți programul doar faceți dublu click pe fișierul .exe.

Ca să descărcați software-ul faceți click aici.

qBitTorrent, program de descărcat muzică de pe rețeaua BitTorrent

Un alt program bun de descărcat muzică gratis, dar diferit în ceea ce privește funcționarea de programele mai sus descrise, este qBitTorrent, un client torrent, care permite download-ul melodiilor MP3 de pe rețeaua BitTorrent.

După cum bine știți, rețeaua BitTorrent este una dintre cele mai utilizate rețele peer-to-peer din lume și în ea puteți găsi multe albume muzicale. Puteți să găsiți și doar melodii single, dar cu siguranță în cantități mai mici.

În general, download-ul cu torrente este specializat în descărcarea albumelor muzicale sau chiar discografii întregi.

Descărcările nu sunt la fel de rapide ca cele pe care le oferă programele mai sus prezentate, mai ales dacă vă hotărâți să descărcați o discografie întreagă care conține zeci sau sute de melodii și uneori poate fi de câțiva GB, dar dacă puneți la download un album muzical care este partajat de mulți utilizatori (cu mulți seeder) viteza poate ajunge la viteze mari.

Cum se descarcă muzică gratis pe PC cu qBitTorrent?

Aveți două moduri la dispoziție: primul constă în căutarea melodiilor dorite pe diferite site-uri care care pun la dispoziție fișierele torrent sau magnet link, iar al doilea mod, care este mult mai simplu, este direct din interfața programului, astfel nu trebuie să căutați ceea ce doriți să descărcați pe zeci de site-uri cu torrente.

Ca să puteți cauta din interfața programului trebuie mai întâi să activați motorul de căutare.

Ca să faceți acest lucru intrați în meniul de sus la ”Vizualizare” și faceți click pe ”Motor de căutare”.

Ca să se activeze motorul de căutare mai trebuie să instalați programul Python, un component necesar gratuit deci când qBitTorrent vă întreabă dacă doriți să descărcați acest program faceți click pe ”Yes”.

După instalarea programului Python o să vedeți activat un nou panou ”Căutare” situat lângă ”Transferuri”.

Intrați în panoul ”Căutare”, faceți click pe butonul ”Module de căutare” situat în partea dreaptă jos și în fereastra care se deschide apăsați pe ”Check for updates”, astfel se actualizează lista cu site-urile de unde se descarcă torrente.

Acum nu vă mai rămâne decât să căutați muzică.

Scrieți în spațiul dedicat căutării titlul unei melodii sau numele unui cântăreț, în spațiul unde este scris ”All categories” alegeți ”Music” și faceți click pe butonul de căutare.

Imediat qBitTorrent o să afișeze toate sursele găsite de unde puteți să descărcați.

Ca să porniți download-ul faceți dublu click pe ceea ce vă interesează, alegeți folderul unde se va descărca și apoi puteți urmări evoluția download-ului în panoul ”Transferuri”.

Pentru o descărcare mai rapidă alegeți sursele cu cei mai mulți ”Seeders”.

Făcând click pe ”Seeders” puteți să ordonați sursele în funcție de numărul utilizatorilor care pun la dispoziție fișierul.

Pentru download qBitTorrent faceți click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *